Besök min blogg
friskvård hagby logga
← Tillbaka
TidPris
30 minuter350 SEK
45 minuter450 SEK
60 minuter550 SEK

Muskelknutsbehandling

Behandlingen sker genom att först massera och värma/mjuka upp området som muskelknutan finns i. Sen görs en pressur med ett gradvis ökat tryck på muskelknutan tills klienten känner att smärtan avtar. Det har till syfte att töja muskelfibrerna och få till en ökad blodcirkulation genom att kroppen försöker utjämna den syrebrist som uppstår under pressuren. Muskeln syresätts och slaggprodukterna i muskelknutan transporteras bort. Behandlingen kan också ske genom att man ”mjölkar ur” muskelknutan med korta drag.

Vad är en muskelknuta?
En muskelknuta (triggerpunkt) är en liten öm punkt på 2-5 mm i en spänd muskelsträng. Den ger en lokal eller utstrålande smärta till förutbestämda områden och kan orsaka stora besvär.

En muskelknuta kan vara
- Passiv: Den ger inga besvär men är öm och gör ont när man trycker på den
- Aktiv: Ger stelhet i musklerna, rörelseinskränkningar och smärtar även i vila. Smärtan kan vara lokal eller strålande
- Latent: Ger stelhet och rörelseinskränkningar precis som vid en aktiv muskelknuta men den smärtar bara när man provocerar den
- Satellit-muskelknuta: De kan uppstå i en annan muskelknutas smärtutbredningsområde. Sekundära muskelknutor kan uppkomma i en redan drabbad muskel

Varför uppstår en muskelknuta?
- Stress och oro
- Långvarig, statisk/monoton belastning som uppstår vid exempelvis datorarbete eller jobb med händerna över axelhöjd
- Akut överbelastning av en muskel
- En snabb och kraftig uttöjning av en muskel
- En snabb aktivering av en muskel i förkortat läge
- En lång tid med muskeln i maximalt förkortat läge
- Ett yttre tryck på muskeln som leder till sämre blodtillförsel som exempelvis remmen till en tung väska
- Dålig ergonomi, dvs dålig arbetsställning/hållning/lyftteknik
- Skillnad i benlängd
- Att träna extremt mycket/vara väldigt otränad m m
- Fallolyckor/bilkollisioner

OBS! Kontrollera gärna att din mail-adress är korrekt skriven innan du skickar iväg bokningen eftersom annars kommer ingen bokningsbekräftelse till dig!

Och hittar du ingen tid som passar dig i bokningssystemet så kan du alltid skicka iväg ett sms till mig 070-2884963 och kolla om jag har någon tid utanför bokningssystemet. Det händer att jag har det.

P.S OM DU ÖNSKAR KOMBINERA BEHANDLINGEN MED NÅGON ANNAN BEHANDLING VID SAMMA TILLFÄLLE SÅ TRYCK PÅ "KOMBO" LÄNGST UPP TILL HÖGER PÅ BOKA-DIREKT-SIDAN SOM DU DIRIGERAS OM TILL NÄR DU TRYCKER BOKA-KNAPPEN HÄR. DÅ KAN DU KRYSSA I DE OLIKA BEHANDLINGAR DU VILL BOKA VID SAMMA TILLFÄLLE.

Boka