Besök min blogg
friskvård hagby logga
← Tillbaka
TidPris
60 minuter600 SEK

Lymfmassage

Lymfmassagen utförs på hela kroppen och man stimulerar lymfsystemet med lätta strykningar och cirkulära pumpande rörelser i lymfans riktning. Syftet är att föra lymfvätskan till friska reningsstationer i kroppen som kan ta hand om den och på så sätt minska på ev ödem. Man jobbar också med att lösa upp förtätad kroppsvävnad, sk fibroser, som kan ligga och blockera lymfbanorna. Fibroser uppstår i fettvävnaden när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop pga dåligt lymfflöde och dessa fibroser gör ont vid beröring. De uppstår oftast kring vrister, bäcken, buken, på överarmar, lår och nacke, runt knäna och kring ärr och skador. När man löser fibroser går man ner lite djupare i vävnaden och det kan kännas som lite skön ont.

Lymfmassagen kan hjälpa till vid följande tillstånd
- Ödem
- Lipödem
- Restless legs
- Trötthetssyndrom
- Allmän känsla av att vara svullen
- Bröstopererade kvinnor
- Svåra smärtsyndrom
- Fibromyalgi & reumatiska tillstånd
- Högt blodtryck
- Olika stresstillstånd
- Spänd muskulatur & uttröttade muskler
- Värk i muskulaturen
- Ärr
- Whiplash-skador
- Muskelbristningar, stukningar, sportskador
- Hudproblem
- Graviditet och inför förlossning

Blockeringar i lymfsystemet kan uppstå pga för lite rörelse, stress, rökning, för lite vätskeintag, dåliga matvanor, hormonella obalanser, intag av mediciner, efter operationer, vid ärrbildning efter gamla skador m m

Massagens effekter
- Muskelavslappnande
- Avsvällande
- Förbättrad avgiftning av restprodukter i kroppen
- Löser upp blockeringar i lymfsystemet och minskar på svullnader
- Bättre sömn
- Minskar halten av stresshormoner
- Bättre blodcirkulation
- Minskar på celluliter
- Fastare hud
- Hjälper dig bli av med infektioner
- Effektivare immunförsvar

Personer som genomgått fettsugning rekommenderas att gå på den här massagen för att få ett jämnare och vackrare resultat.

Den här massagen anses vara den bästa för gravida då den är avsvällande och lugnande. Oljan man använder till gravida är uppmjukande för huden och den förebygger och läker hudbristningar. Den balanserar även upp och höjer humöret hos modern och den får henne att känna sig lugn och avslappnad. Forskning visar på att modern genom att gå regelbundet på massage under graviditeten minskar sin oro, sänker halten av stresshormoner och får färre komplikationer under förlossningen och tiden efter hon fött.

Drick mycket vatten efter lymfmassagen för att hjälpa till att spola ut slaggprodukterna. Håll dig helst borta från salt och alkohol efter massagen eftersom det hämmar kroppens förmåga att spola ut slaggprodukterna.

För att få bästa effekt så behöver man en längre tid på sig att massera och lösa upp fibroser vid lymfmassagen så det rekommenderas att man helst bokar 90.

60 MIN 600 KR
90 MIN 800 KR

Nu finns även en färdig kombo Lymfmassage + andullationsmassage (på andulleringsmadrassen) att boka på Boka-direkt-sidan, olika långa tider.

OBS! Kontrollera gärna att din mail-adress är korrekt skriven innan du skickar iväg bokningen eftersom annars kommer ingen bokningsbekräftelse till dig!

Och hittar du ingen tid som passar dig i bokningssystemet så kan du alltid skicka iväg ett sms till mig 070-2884963 och kolla om jag har någon tid utanför bokningssystemet. Det händer att jag har det.

P.S OM DU ÖNSKAR KOMBINERA BEHANDLINGEN MED NÅGON ANNAN BEHANDLING VID SAMMA TILLFÄLLE SÅ TRYCK PÅ "KOMBO" LÄNGST UPP TILL HÖGER PÅ BOKA-DIREKT-SIDAN SOM DU DIRIGERAS OM TILL NÄR DU TRYCKER BOKA-KNAPPEN HÄR. DÅ KAN DU KRYSSA I DE OLIKA BEHANDLINGAR DU VILL BOKA VID SAMMA TILLFÄLLE.

Boka